تاثیر انکار پس از اقرار در مجازات زنا

حسین جواهری : تاثیر انکار پس از اقرار در مجازات زنا
آنچه در این پست میخوانید

    معنای حقوقی زنا

    مستند به ماده ۲۲۱ قانون مجازات اسلامی، زنا عبارت است از «جماع مرد و زنی که علقه زوجیت، بین آنها نبوده…». منظور از  جماع، ورود اندام تناسلی در واژن یا پشت می باشد. این تعریف در تبصره ماده ۲۲۱ قانون مجازات اسلامی اینگونه تعریف شده است : «جماع با دخول اندام تناسلی مرد به اندازه ختنه گاه در قبل یا دبر زن محقق می شود.»

    بیشتر بخوانید: تاثیر انکار بعد از اقرار در زنای به عنف

    راه های اثبات زنا

    از آنجا که زنا، با حیثیت افراد، سر و کار دارد و در مواردی، سبب اعمال مجازات اعدام و گرفتن جان فرد می شود، راه های اثبات آن، بسیار، سخت گیرانه هستند. قانون مجازات اسلامی، بر اساس شرع مقدس،راه های اثبات زنا را مشخص کرده است. بر اساس قانون مجازات اسلامی، راه های اثبات زنا، عبارتند از:

    • اقرار
    • شهادت
    • علم قاضی

    تاثیر انکار بعد از اقرار در زنا

    اقرار در لغت، به معنای همان اعتراف است. در تعریف حقوقی اقرار باید اینگونه آن را تعریف کرد: به معنای خبر دادن از حقی، به ضرر خود و به نفع دیگری. لازم است بدانید که اقرار، در قانون آیین دادرسی مدنی، به عنوان برترین دلیل از ادله اثبات دعوی، محسوب می شود.
    حال تاثیر تاثیر انکار بعد از اقرار در مجازات زنا چگونه است؟
    اصولا انکار بعد از اقرار موجب سقوط مجازات نمی باشد. لیکن به موجب ماده ۱۷۳ قانون مجازات اسلامی، انکار بعد از اقرار موجب سقوط حد رجم (سنگسار) و قتل (اعدام) است. در صورت سقوط رجم یا حد قتل در زنا و لواط صد ضربه شلاق و در غیر آنها حبس تعزیری درجه پنج ثابت می گردد.

    ماده ۱۷۳ قانون مجازات اسلامی:

    انکار بعد از اقرار موجب سقوط مجازات نیست به جز در اقرار به جرمی که مجازات آن موجب رجم یا حد قتل است که در این صورت در هر مرحله، ولو در حین اجراء، مجازات مزبور ساقط و به جای آن در زنا و لواط صد ضربه شلاق و در غیر آنها حبس تعزیری درجه پنج ثابت می‌گردد.

    نظرات

    سوالات و نظراتتون رو با ما به اشتراک بذارید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *